Сьогодні, 21 грудня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, за умовами якої з 1 січня 2016 року діятимуть ввізні мита для українських товарів.

Про це повідомляє 5 канал.

Медведєв каже, що цей документ ініціює введення режиму найбільшого сприяння замість договору про зону вільної торгівлі з Україною, а також щодо застосування відносно країни контрсанкцій.

"З нового року щодо України будуть застосовані ввізні мита, передбачені єдиним митним тарифом ЄАЕС, тобто буде поширюватися режим сприяння без жодних винятків. Пільг не буде також, всі преференції у минулому, - повідомив російський прем'єр.

Санкції від РФ, за словами Медведєва, накладаються на нашу країну "у зв'язку з її приєднанням до антиросійських санкцій США і Євросоюзу".

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

"Ми неодноразово наголошували українській владі, що імплементація економічної частини угоди про асоціацію з ЄС зачіпає наші інтереси, а також створює ризик економічної безпеки для Росії. Позаду кілька раундів переговорів, однак результатів вони не дали", - каже Медведєв.

Читайте також: Порошенко анонсував візову лібералізацію зі США

Нагадаємо, наразі у Брюсселі триває тристороння зустріч представників Євросоюзу, України та Росії з приводу узгодження договору про зону вільної торгівлі між ЄС та Україною.

Обговорюються також порушення, пов'язані з наказом Путіна щодо скасування зони вільної торгівлі з 1 січня 2016 року. Європейські політики наголосили, що сьогодні останній шанс домовитися.