Сьогодні, 12 січня, активісти розпочали бойкот ТК "Мегаполіс-Україна". Дана компанія є найбільшим дистриб'ютором цигарок в Україні. Вона відноситься до групи компаній "Меркурій", які оформлені на Ігоря Касаєва. Також він являється одним із власників російського заводу імені В. О. Дегтярева.

Сама компанія "Мегаполіс-Україна" продає майже 100% тютюнових виробів в Україні. У 2012 році ця фірма заробила на продажі тютюну понад 27 млрд. грн.. У тому ж році увесь ринок тютюну був оцінений у 26,5 млрд. грн.

Варто згадати, що ще в 2010 році "Мегаполіс" скуповував українських дистриб'юторів. Лише за три роки російська компанія поглинула близько десяти постачальників тютюну.

На початку року минулого року завод Касаєва почав виготовляти нову лінію військової форми "Ратник". Саме ця форма була на солдатах, котрі заявились у Крим. Також на заводі виготовляються кулемети, гранатомети, снайперські гвинтівки, зенітні ракети, протитанкові міни та інше спорядження для солдат.

Читайте також: ТОП-7 страхіть про Україну від російської пропаганди

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Блокувати "Мегаполіс" почали відразу в таких містах, як Київ, Рівне, Львів, Луцьк, Ковель та Тернопіль. Головна ціль блокади – привернення уваги влади на те, що російський монополіст працює на українському ринку і люди, того не знаючи, спонсорують російську армію.

Акцію приїхали підтримати навіть народні депутати України – Андрій Левус, Сергій Висоцький та Ігор Лапін. Вони зробили себе відповідальними за акцію і пообіцяли прослідкувати, щоб активістів не переслідували.

"З нардепами Ігор Лапін та Sergey Vysotsky подали заявку, де зазначили себе відповідальними за акцію, щоб убезпечити від можливих переслідувань активістів.", - написав він.