Глава СБУ Запорізької області Олександр Шмитько розповів про плани бойовиків щодо курортного міста Бердянськ, розташованого недалеко від Маріуполя.

Шмитько зазначив, що сепаратисти планували скористатися розколом між виконавчою і представницькою гілками влади і зробити збройний переворот. Для цього бойовики планували поставити свого "народного мера". В СБУ відзначили, що в місті підвищені заходи безпеки, спецслужби працюють в посиленому режимі, щоб не поширити сепаратизм на територію Запорізької області.

Читайте також: На Майдані в Бердянську вимагають відставки мера

Водночас під стінами виконкому, де триває чергова сесія міської ради, відбувається мітинг. Тут зібралося близько сотні людей. Міліція і Нацгвардія не пропускають людей в будівлю мерії, навіть журналістам доводиться з боями прориватися в будівлю.

"Наші вимоги залишаються такими ж - негайна відставка Олексія Бакая. Це вимушений хід, не можна називати Росію дружньою країною в той час, коли вона веде проти нас війну. Ні до чого хорошого це не призведе, а лише, можливо, до "нової республіки" у нас в місті. Ми цього не хочемо і як громада намагаємося запобігти", - розповіла "Знай" учасниця мітингу Тіна.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також силовики не дозволили встановити намет на площі перед виконкомом, яку хотіли розгорнути активісти бердянського Майдану і бійці АТО. На мітингу вимагають відставки мера міста Олексія Бакая, який неодноразово називав Росію дружньою країною.