Президент Петро Порошенко направил до Конституційного суду подання до суддів з проханням перевірити відповідність Конституції закону "Про позбавлення Януковича звання Президента України", який прийняли депутати від 4 лютого 2015 року.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Прийнявши рішення, що сформульоване у назві та тексті закону, конституційність якого оспорюється, Верховна Рада перевищила свої конституційні повноваження і діяла всупереч приписам частини другої статті 6, частини другої статті 19, частини другої статті 85 Конституції", – йдеться у тексті подання.

Матеріал по темі: Україна ініціює новий "список Магніцького"

Окрім того, в документі наголошується, що звання президента має зберігатися за людиною довічно, якщо тільки президент не був усунутий з посади у порядку імпічменту.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, що депутати Верховної Ради зняли Віктора Януковича з поста президента більшістю голосів 4 лютого 2015 року. Така процедура не передбачена Конституцією.

18 червня набув чинності закон про позбавлення Віктора Януковича звання президента. Відповідний законопроект №1883 внесла група депутатів 29 січня 2015 року.

Як відомо, Янукович втік із України 21-22 лютого 2014 року, після розстрілів на Майдані, який виступав проти нього і проти відмови від курсу на євроінтеграцію.