Під Верховну раду привезли 10 розкішних автомобілів, які приховали "пустими деклараціями". Мітингувальники вимагають відкрити реєстри власників авто. Їх підтримав міністр юстиції Павло Петренко.

"Цей законопроект дасть можливість фактично повного доступу всіх українців до інформації з державних реєстрів про майно, машини та земельні ділянки. Ми вже готові відкрити цю інформацію. Закликаємо всіх колег з відомств, в першу чергу з МВС, долучитися до цього процесу", - заявив Петренко на заході.

Активісти "Центру протидії корупції" і Автомайдана привезли сьогодні під будівлю парламенту десяток розкішних авто. Мітингувальники накрили їх "порожніми деклараціями". Це символізує те, як чиновники ховають свої статки. Згодом учасники акції символічно зняли ці "порожні декларації".

В колонці в Української правді 12 липня міністр Петренко зазначив, що відкриття реєстрів дозволить покласти край лицемірству чиновників.

"Живучи у розкішних пентхаусах, роз'їжджаючи на дорогих автомобілях, чиновники публікують напівпорожні декларації та розповідають казки про орендовані комірчини та успішний бізнес дружин і дітей, до якого вони нібито не мають відношення. Усе це буде сходити їм з рук, допоки реєстри власності будуть топ-секретом бюрократичної машини", - висловився міністр.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Читайте також: Мін'юст запустить реєстр корупціонерів і онлайн-сервіси РАГСів

Крім закону про відкриття реєстрів власників автомобілів та земельних ділянок, в парламент також внесли три закони, які полегшують реєстрацію бізнесу. Пропонується дозволити реєструвати бізнес і нерухомість не лише в реєстраційних офісах, але і у нотаріусів, у акредитованих банках чи центрах надання адмінпослуг місцевих рад. Ці пропозиції вже внесені в повістку пленарного тижня.