Оціночна група НАТО допоможе розробити проект з відновлення військово-морських сил України.

В Одесу, в середу, 14 липня, прибула оціночно-консультативна група НАТО. Метою її роботи стане пілотний проект з відновлення можливостей ВМС ЗС України.

Про це передали в прес-службі Міноборони.

"На сьогоднішній день узгоджують пілотний проект з відновлення можливостей ВМС ЗС України у Генеральному штабі ЗС України та Міністерстві оборони України. Метою заходу стало обговорення моделі розвитку ВМС ЗС України, визначення параметрів, змісту та етапів реалізації пілотного проекту", - повідомили в прес-службі .

Читайте також: У НАТО закликають готуватися до найгіршого сценарію на Донбасі

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Так, вчора у відомстві спільно з делегацією НАТО та представниками ВМС України провели переговори і брифінги для ознайомлення з концепцією по розробці системи управління, проведення операцій з висвітлення надводної обстановки і контролю морського судноплавства, а також обговорили стандарти і вимоги НАТО до зв'язку та підготовки ВМС України.

"15 липня захід продовжиться в Миколаєві, де відбудеться огляд та обговорення можливих перспектив розвитку навчально-матеріальної бази навчального центру ВМС ЗС України та відвідування морської авіаційної бригади. У контексті заходу обговорять поточний стан і напрямок підготовки авіаційного компонента ВМС ЗС України", - зазначено в повідомленні.

По завершенні візиту консультативної групи НАТО до ВМС України планують визначити основні пріоритети співробітництва між Україною та Альянсом.