У Чернігові у "день тиші" напередодні довиборів до Верховної Ради України активісти затримали машину, у якій виявили печатки, що дублюють печатки ДВК та ОВК по всіх дільницях 205-го виборчого округу.

Про це у Facebook повідомив депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко.

"Затримали людину - водія з пакетом. Там копії печаток ДВК та ОВК. Затримано депутатами Купрієм, Дубініним та Дідичем", - зазначив він.

Згодом Луценко додав, що водій їхав один. "На його підприємстві йому дали завдання відвезти пакет у Чернігів. Хто саме дав пакет - не каже", - додав Луценко.

Позафракційний депутат Віталій Купрій на своїй сторінці у Facebook повідомив, що у Чернігові "спіймали злочинців, які перевозили з Києва фальшиві печатки ДВК і ОВК". При цьому він заявив, що міліція "причетна до фальшивих печаток".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"3 співробітника МВС, яких я сфотографував і зняв на відео, розпізнали активісти", - заявив Купрій.

Крім того, користувач Facebook Андрій Смирнов повідомляє, що "співробітники міліції Чернігова намагалися "відбити" машину у активістів і народних депутатів, які прибули на місце".

Журналіст Левко Стек у своєму мікроблозі в Twitter повідомив: "Штаб Корбана затримав мікроавтобус з дублікатами печаток ДВК і ОВК 205 округу. Звинувачують Березенка".

Читайте також: Довибори в Чернігові охоронятимуть 300 бійців спецпідрозділів МВС

26 липня в 205-му окрузі в Чернігові мають відбутися довибори до парламенту у зв'язку з достроковим припиненням депутатських повноважень Валерія Куліча, який був призначений головою Чернігівської облдержадміністрації. На окрузі зареєструвалася рекордна кількість кандидатів - 91. Спостерігачі заявляють про спроби підкупу виборців у Чернігові, використання адмінресурсу й інші порушення виборчого законодавства.

Найзапекліша боротьба на цих довиборах триває між двома найбільш активними кандидатами-мажоритарниками - Сергієм Березенком (партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність") та Геннадієм Корбаном (політична партія "Українське об'єднання патріотів "Укроп"). Спостерігачі "Опори" неодноразово фіксували, як останній роздає продуктові набори, а перший підписує так звані "соціальні угоди".