Бійці батальйону "Донбас" в ніч на 28 липня повністю вийшли з Широкиного. Про це повідомляє журналіст Андрій Цаплієнко на своїй сторінці у Facebook.

"Тільки що добровольці, які в лютому вибили бойовиків з Широкиного і кілька місяців поспіль тримали оборону на приморських висотах, повністю вийшли з селища. Змінюючи один одного на "Маяку", на "Будиночках", на флангах, "Донбас" з ротою "правосеків" і "Азов" утримували війну на підступах до Маріуполя і не пускали її в місто. А сьогодні, вперше з лютого, "Азов" не змінив "Донбас", - написав журналіст.

Замість добровольців на блокпостах і на позиціях в Широкиному стали морські піхотинці.

"Начебто маріупольцям не збрехали, і в Широкиному залишилися українські військові. Але, на відміну від "Донбасу" і "Азова", вони ще жодного разу не були під артобстрілом, так і жодного тепловізора у змінників добровольці не бачили", - додав Цаплієнко.

Читайте також: Путін вимагає здати Широкине як "жест доброї волі"

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, у неділю, 26 липня о 10:00 на площі Свободи в Маріуполі почалася безстрокова акція проти виведення добровольчих батальйонів з Широкиного.

Маріупольський волонтер Марія Подибайло зазначила, що жителі хочуть знати, наскільки надійною буде захист міста після відводу військ з Широкиного, а також чому українська армія не звільняє Саханку від бойовиків "ДНР", яка, згідно Мінським домовленостями, повинна перебувати під контролем України.