Приватні кредитори готові піти назустріч уряду України щодо списання частини державної заборгованості.

Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на власні джерела.

Група фінансових інститутів на чолі з американським фондом Franklin Templeton запропонувала відмовитися від п'яти відсотків суми кредиту. Одночасно з цією пропозицією кредитори висунули Києву низку умов. Проте поки не розголошується їх суть.

Протягом декількох місяців український уряд обговорює з міжнародними інвесторами можливість рефінансування заборгованості. Її розмір становить 23 мільярди доларів.

Читайте також: Україна в трійці світових лідерів з експорту зерна

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нинішня пропозиція, за інформацією агенства, свідчить про зміну позиції приватних кредиторів. Україна заборгувала їм 8,9 мільярдів доларів.

Проте це списання не зможе вирішити більшість проблем Києва. Раніше міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що умови щодо надання пакету міжнародної економічної допомоги можна виконати тільки при списанні 40 відсотків від загальної суми кредитів.

Нагадаємо, сьогодні Міжнародний валютний фонд розгляне виділення Україні чергового траншу в розмірі 1,7 мільярдів доларів за програмою розширеного фінансування EFF.