Жителі столичного масиву Троєщина щоночі задихаються від жахливого запаху горілого. Кажуть, що смердіти плавленою пластмасою починає після 22-ої. А близько сьомої ранку все припиняється. В офіційну версію – горіння торф'яників місцеві не вірять. Кажуть, що ті не можуть самопідпалюватися в один і той же час, а під ранок затухати.

"Кожного вечора із жахом чекає, що все почнеться знову. Спочатку нема чим дихати, потім дере у горлі. Закриваємо всі вікна, а влітку це нестерпно. Минулої ночі викликав таксі, платив гроші та шукав що саме там горить. Побачив тільки дим за гаражами", - каже киянин Сергій.

На масиві мешкає більш як триста тисяч людей. Їдкий запах відчувають на вул. Закревського, Милославській та Бальзака. Люди висувають свої версії того, що горить. Одні переконують, що на пустирі палять свиней, яких вбили через загрозу африканської чуми. Інші припускають, що причина в ТЕЦ-6, яка знаходиться неподалік.

"Підозрюю, що вони фільтри прочищали", - каже програміст Євген.

Місцеві додають, що два дні на тиждень їм дають подихати свіжим повітрям. "Наприклад, на ці вихідні був запах трави та лугових квітів. Але за останні три місяці таке бувало вкрай рідко.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Читайте також: На Прикарпатті горів дитячий будинок: евакуювали майже сотню людей

Жителі Троєщини вже закидали зверненнями гарячу лінію мера "15-51". Майже щодня Віталій Кличко отримує десятки звернень. Його просять відірватися на деякий час від мужньої боротьби із МАФами та врятувати Троєщину від диму.

"Перевіряти повітря чиновники приїжджають вдень, коли все припиняється. Фіксують, що ніякого диму немає, і показники забруднення у них в нормі. А вночі Троєщину знову накриває смердючий туман", - скаржиться киянка Марина.

Тому кияни вирішили своїми силами знайти причину нестерпного диму.

"Ми домовилися вже з десятком місцевих, що цієї ночі поїдемо шукати епіцентр. Розіб'ємося на групи та будемо прочісувати околиці. Після того звернемося до міліції", - каже один з ініціативних мешканців району Сергій.