Росія веде активну повітряну розвідку над територіями Запорізької та Херсонської областей.

Про це повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

Вчора військові, за його словами, зафіксували в зоні проведення АТО 10 прольотів безплотних літальних апаратів противника. Ще 7 російських безпілотників проводили розвідку в небі над Запорізькою областю.

Крім того, українські прикордонники із загону морської охорони зафіксували три прольоти вертольотів Ка-27. Мотузяник наголосив, що на них були нанесені розпізнавальні знаки збройних сил Росії.

Читайте також: Безпілотники сфотографували десятки ворожих потягів у Дебальцевому

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Він зазначив, що розвідувальні польоти спостерігалися вздовж всієї адміністративної межі, що розділяє окупований Крим з материковою Україною.

Нагадаємо, 2 серпня група бойовиків намагалася прорватися на територію Росії і потрапила під обстріл. Подію зафіксували в районі пропускного пункту "Ізварине" на кордоні України і Росії.

Російський танк розстріляв групу сепаратистів на автомобілі, після чого повернувся на вихідну позицію.