І З сьогоднішнього дня власників малого бізнесу звільнили від штрафу в разі неповної сплати податків. Сьогодні президент Петро Порошенко підписав закон №2004, що передбачає внесення змін у Податковий кодекс.

Підписання главою держави цього закону підтримала Ніна Южаніна, голова парламентського профільного комітету.

"Малий бізнес не може забезпечити себе висококваліфікованими кадрами, які б точно не допускали помилок. Якщо помилка справді допущена ненавмисно, то дайте можливість малому бізнесу сплатити суму недоплаченого податку в бюджет, не застосовуючи до нього драконівські штрафи", - пояснила вона.

Читайте також Як вигідно зареєструватись підприємцем

Відповідно до закону, у разі виявлення, що підприємець не повністю сплатив податки, йому дається 10 днів, щоб їх внести на рахунок Фіскальної служби. Якщо підприємець не встигає це зробити у визначений термін, його штрафують на 25-50% від несплаченого податку.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

"Це нормальна ініціатива. Особливо актуальна зараз, коли пиво стало підакцизним товаром і потрібно використовувати для його продажу касові апарати", - говорить "Знай" економіст Владислав Загородній.

За його словами, закон №2004 пом'якшить перехід до нових вимог Податкового кодексу.

"Часто малим бізнесом займаються сім'ї. Чоловік займається поставкою і продажем товарів, а дружина веде бухгалтерію. Нерідко трапляються випадки, коли люди ненавмисне вибивають на касових апаратах не те, що потрібно або роблять помилки в заповненні декларації. Думаю, така ініціатива буде корисною для бізнесменів", - каже економіст.

Нагадаємо, закон не поширюється на підприємців, які мають прибутки понад 20 млн. грн. Звільнення від штрафу після помилок у декларації діятиме до 31 грудня 2016 року.