Росія не включила в контрсанкційні списки чорну ікру і продовжує імпортувати улюблений делікатес багатіїв з Італії.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Президент Росії Володимир Путін має намір змусити європейських експортерів заплатити за санкції з боку Заходу, але не повною мірою", - йдеться у статті.

Коли Росія ввела торгове ембарго на імпортовані продукти харчування в серпні минулого року, чорна ікра не входила до цього списку, що допомогло італійській осетровій фермі "проникнути на батьківщину Путіна".

З 2012 року компанія Agroittica Ломбарда SpA - найбільший в Європі виробник "їжі для царів," в даний час вважає Росію найбільш важливим клієнтом.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Читайте також: На Камчатці знищили більше чотирьох тонн свіжої червоної ікри

Але є хитрість. "Нам довелося нанести на баночки російський бренд, і ми не ставимо на них позначку "Зроблено в Італії", - розповів керуючий директор Agroittica Леліо Монделло.

"Росіяни хочуть їсти російську ікру. Я це розумію. Хто буде купувати сир моцарелла, зроблений у Росії? Багаті і впливові росіяни не можуть обійтися без ікри, так що вони зробили виняток", - додав він.

За словами Монделло, до Росії завозять чотири види ікри у баночках по 10 грамів, які коштують від 20 євро до 80 євро за штуку.

Точної цифри про світові обсяги виробництва чорної ікри немає, але за даними Федерації європейських виробників аквакультури (FEAP), Італія продала 42 тонни в 2014 році, посівши друге місце після Китаю (54 тонни). Росія зайняла третє місце, продавши минулого року 40 тонн.

У Росії з 6 серпня почав діяти указ про знищення санкційної продукції не лише на кордоні, а й по всій країні. Протягом першого дня дії указу було знищено понад 250 тонн продуктів.