Обмін полоненими із терористами готували протягом трьох місяців. Сторони вийшли на "кінцеві домовленості" два дні тому.

Про це розповідає сюжет ТСН.

"З української сторони у процесі активну участь брали волонтери, військові та співробітники Служби безпеки", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Понад 170 українців перебувають у полоні бойовиків

Суд Маріуполя змінив санкцію для звинувачених у бандитизмі, пограбуваннях і вбивствах осіб з утримання під вартою на домашній арешт.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Цей юридичний момент дозволяв вивести, домовлених із сепаратистами, полонених із зали суду, посадити до автобусів та відправити на лінію розмежування сторін.

Із бойовиками домовились про обмін у форматі 13 на 13. Серед полонених військових з боку України, сепаратисти мали звільнити офіцерів, що провели в полоні рік після подій під Іловайськом.

В останній момент терористи несподівано висунули нові вимоги. Вони почали вимагати провести обмін на підконтрольній "ДНР" території, а не на нейтральній смузі.

Таким чином, переговори, що тривали більше доби прямо на передовій, завершилися "фіаско". А разом з тим, провалилась і тримісячна копітка робота.

"Однак військові не втрачають віри у можливість звільнення своїх побратимів і збираються продовжувати пошук шляхів їх обміну", - підсумували у сюжеті.