Відомі письменники, співаки, актори та політики прочитали п'єсу "Сім" - про насильство над жінками вчора в Києві. Вистава пройшла у Київської консерваторії на Майдані при повному аншлаги, квитки розкупили за кілька днів по події.

Співак Святослав Вакарчук, письменники Оксана Забужко і Сергій Жадан, віце-спікер парламенту Оксана Сироїд, народний депутат Мустафа Найем, акторка Ада Роговцева і координатор "Крим SOS" Таміла Ташева взяли участь у спектаклі, що складається із семи жіночих монологів. Сценарій п'єси – це історії відомих у світі борців за жіночі права. Усі героїні пережили в житті насильство, яке стало для них початком правозахисної та політичної діяльності.

"Якщо хочеш жити вільною, мусиш щоденно міняти світ, розширюючи в ньому простір свободи для всіх.Це історія героїзму - жіночого, людського, вічного", - прокоментувала п'єсу Оксана Забужко.

П'єсу показали у світі понад 150 разів у 32 країнах. У кожній країні її читають не актори, а відомі люди, щоб привернути увагу до проблеми насильства над жінками.

У сюжеті "Сім" – історія втечі від червоних кхмерів у Камбоджі, війна в Афганістані, страйки в Північній Ірландії, групове насильство в Пакистані, вбивство політичного лідера Нігерії, домашнє насильства в Росії, корупція і переслідування опозиції у Гватемалі.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Виставу у Києві організував "Український жіночий фонд" за допомогою Посольства Швеції.