Сьогодні депутати Верховної Ради проголосували закон, який передбачає повернення пенсій працюючим науковцям віком понад 55 років.

"Закон скасовує дію деяких бюджетних заходів, спрямованих на скорочення видатків із Пенсійного фонду. Тепер пенсіонери-науковці є винятком", - пояснює "Знай" Максим Борода із Інституту публічної політики.

Матеріал за темою Три пенсії замість однієї - ідея економіста

Він вважає, що недоречно у теперішній економічній ситуації приймати подібні закони.

"Пенсійний фонд майже банкрут. У нього постійно вливають гроші із бюджету. Аби якось стабілізувати ситуацію, раніше прийняли закон про скорочення пенсій працюючим пенсіонерам. За рахунок цього найбільш вразливим категоріям не довелося ні підвищувати пенсійного віку, ні знижувати виплат. А тепер депутати самі порушують систему, яку створили", - говорить експерт.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У прийнятому законі йдеться, що до 31 грудня 2015 року працюючим науковцям на пенсії виплачуватимуть 85% пенсійного забезпечення. А з січня 2016 року — 100%.

"Зрозуміло, що матеріальний стан старих професорів знизився. Але за будь-які реформи треба платити. І робити це мають не лише олігархи та бізнесмени, а й звичайні люди", - говорить Максим Борода.

Нагадаємо, 13 березня президент Петро Порошенко підписав закон про тимчасове обмеження пенсій працюючим пенсіонерам. Метою закону є зменшення видатків із Пенсійного фонду.