Сьогодні доллар на міжбанківському ринку подешевшав на 47 копійок. Його продають за 20,7 грн, а купують – за 20,5 грн. У обмінниках і банках вартість американської валюти зменшилася на 10-15 копійок. Її продають за 23 грн, а купують – за 21,05 грн.

"Ніяких передумов зараз для підвищення курсу гривні немає. Навпаки, багато підприємств на Донбасі зупинилися, а ще потрібно витрачати величезні гроші із бюджету на субсидії та на розрахунок із зовнішніми боргами. Очевидно, Нацбанк вирішив вдатися до нової тактики боротьби з валютними спекуляціями. Він викинув на міжбанківський ринок більше валюти, ніж українці готові купити. Оскільки пропозиція стала більшою за попит, курс почав знижуватися", - говорить "Знай" Володимир Марченко, економіст компанії АФС.

Матеріал за темою "Вартість долара залежатиме від військових дій на Сході" - експерт

Він прогнозує підвищення курсу долара.

"Ціни на товари вже піднялися, також подорожчало пальне. Ці чинники розкрутили маховик знецінення гривні. А якщо наша валюта знецінюється, долар росте. Думаю, подорожчання долара буде таким же поступовим, як і падіння. Він щотижня дорожчатиме на 20-40 копійок. Коли це почнеться, залежить від політичної стабільності в країні. Може початися у травні, а може і у вересні", - прогнозує експерт.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Нагадаємо, з цього тижня долар почав дешевшати.