Сьогодні Верховна рада скасувала військовий збір із операцій з іноземною валютою. Тепер при купівлі чи продажу валюти не потрібно сплачувати 1,5% від придбаної суми.

"Це позитивно вплине на ринок валюти. Зараз цей збір включений у вартість продажу валюти, через це маржа між ціною продажу й купівлі майже дві гривні. Купують долар за 21 гривню, а продають за 23. Думаю, після відміни цього збору різниця між купівлею і продажу зменшитися. І найголовніше, що почне занепадати чорний ринок торгівлі валютою. Все більше людей переставатимуть купувати долари у міняйл і ходитимуть у банки", - говорить "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

На чорному ринку зараз купують долари за 22,5 грн, а продають — за 22,65 грн.

"Співвідношення купівлі і продажу валюти стане приблизно таким, але курс все одно лишатиметься іншим. Суттєвим бар'єром, що не дає повністю перейти на офіційну купівлю валюти для багатьох є відрахування 2-х відсотків у Пенсійний фонд. Якщо і це відмінять, чорний ринок занепаде остаточно."

Нагадаємо, у березні минулого року ввели 1,5-відсотковий військовий збір із операцій з валютою. У кінці минулого року його підняли до 2%.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще