Після нового року ціни на оренду однокімнаток у столиці піднялися на 1-1,5 тис. грн, помітили в консалтингової компанії "СВ-девелопмент", до займається дослідженнями на ринку нерухомості.

Зараз найдешевші однокімнатки на окраїні міста без ремонту пропонують за 3200-3400 грн у місяць, із косметичним ремонтом — від 3500 грн. Недалеко від метро — за 3600-3900 грн.

"Найпопулярніші квартири в Києві це ті, що коштують до 4500 грн. З початком кризи та військових конфліктів в Україні попит на дешеве житло в Києві збільшився, тому воно подорожчало. Зараз пропозиція таких квартир на ринку нерухомості дуже велика — близько 33 тисяч. На кожного орендатора бюджетного житла припадає приблизно 30 квартир, - каже "Знай" Сергій Костецький, аналітик консалтингової компанії "СВ-девелопмент".

Не зважаючи на пропозицію, більшу за попит, вартість на оренду житла не падатиме.

"За нинішніх умов це і так невисока вартість. Якщо ситуація в державі лишатиметься такою нестабільною, як зараз, вартість оренди житла лишатиметься теперішньою ще близько року. Якщо ж економіка почне рости, то збільшуватимуться доходи населення, більше купівельно спроможних людей їхатиме до столиці. Через це вартість орендованого житла збільшуватиметься", - прогнозує експерт.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Матеріал за темою За здавання квартири братимуть податок

На думку Сергія Костецького, подорожчання комунальних послуг ніяк не вплине на вартість оренди бюджетних квартир.

"Її ж сплачують не господарі, а квартиранти. Єдине, на що може вплинути дорога комуналка, то це на сповільнене зростання цін на оренду. Бо якщо до нового року за середньостатистичну квартиру в Києві квартирант платив 4700 гривень разом з комуналкою, то зараз 5000-5100. Звісно, це великі гроші, тому власники нерухомості підвищуватимуть ціни не інтенсивно, аби не втратити стабільних квартирантів", - каже аналітик.

Нагадаємо, з травня підвищили тарифи на воду.