Сьогодні Нацбанк відкликав ліцензію "Златобанку" та почав процедуру його ліквідації, повідомляють у прес-службі НБУ.

З грудня минулого року "Златобанк" визнаний проблемним, оскільки його керівництво не вживало заходів для відновлення платоспроможності.

"Це нормальне явище, коли регулятор відкликає ліцензію неплатоспроможних та непорядних фінустанов. Таким чином при наступних сильних коливаннях валюти чи новому витку девальвації національної валюти вдасться уникнути банківської кризи", - розповідає "Знай" Володимир Ткач, економіст спілки захисту прав споживачів банківських послуг.

На його думку, власників проблемних фінустанов потрібно судити.

"Вони призвели до проблем з фінансами та заощадженнями громадян України. Завдали їм клопотів. Потрібно відповідати за це. Бо у нас в країні законодавство якесь двостороннє. Якщо людина викрадає службову машину й розбиває десь, її судять. А якщо інша людина краде мільйони гривень вкладників, її не чіпають. Думаю, НБУ вже пора відходити від схеми домовленостей із винуватцями й наводити реальний порядок".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, за останні півтора роки НБУ визнав неплатоспроможними 13 банків, у стані ліквідації перебуває 42 фінустанови.