До Львівського Національного театру опери і балету надійшло 35 повісток його працівникам, більшість з яких - артисти. У закладі кажуть, що це може спричинити зняття спектаклів та зірве роботу театру.

"Серед запрошених на службу є артисти оркестру, хору, провідні солісти опери та балету, зокрема заслужені артисти та один народний артист України" - розповіли у адміністрації театру.

У закладі побоюються, що така велика кількість мобілізованих може призвести до зняття з показу деяких вистав та зриву роботи театру.

Читайте також: У Львові зустріли студента, звільненого з російської в'язниці

"Одразу чотири з семи провідних танцюристів, один з яких народний артист України, отримали повістки. Професіоналів такого рівня в Україні нарахують зо два десятки. Підготовка висококваліфікованих кадрів – оркестрантів, солістів опери і балету – займає від 12 до 16 років лише в навчальних закладах, а також чималого часу роботи в театрі", - пояснили у трупі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Адміністрація закладу наголосила, що вони виступають за мир і відродження України та збереження академічних мистецьких традицій.

Зазначимо, що Львівський національний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької був створений у 1897 році. Зараз у ньому працює понад 500 осіб.

Читайте по темі: Дмитра Капранова забрали до війська