Сьогодні Шепетівський суд Хмельницької області засудив до 10 років позбавлення волі бойовика на прізвисько "Фіма". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронні органи встановили, що 38-річного жителя Хмельницької області влітку 2014 року завербували терористи самопроголошеної ДНР через соціальні мережі. Після проходження спеціальної підготовки з розвідувальної і диверсійної діяльності він став "стрілком-розвідником" під командуванням російського офіцера з позивним "Штурман". Бойовик отримав прізвисько "Фіма", посвідчення і бойову зброю.

Терорист брав участь в атаках на бойові позиції українських військових в районі Шахтарська, Тореза, Сніжного, Єнакієвого. За терористичну діяльність ватажки терористів бойовика нагородили значком "за оборону Слов'янська".

Читайте також: В Одесі затримали ватажків "Народної ради Бессарабії"

СБУ затримала зловмисника після його повернення до Хмельницької області у березні 2015 року. Суд засудив його до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що 7 травня у Вінниці відбувся суд над бойовиком самопроголошеної ЛНР на прізвисько "Лєший". Йому дали дев'ять років в'язниці за участь у боях на боці терористів.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще