25 травня півгодинна злива у Тячеві перетворила центральні вулиці міста на річку, чим швидко скористались місцеві любителі екстриму. На вул. Кошута молодь влаштувала катання на вейкбордах.

Відео про свої досягнення закарпатці виклали в Youtube.

"По калюжам їздити небезпечно. Швидкість і асфальт накладають свої обмеження, і дуже невелику кількість трюків можна пробувати робити. Але їздити хлопці вміють. Окрема подяка їм за шолом і черепаху. Видно що їм здоров'я ще знадобиться", - прокоментував відео для "Знай" вейкбордист із Києва Дмитро Нікітін.

За його словами, вейкбординг - сезонний вид спорту. Оскільки критих басейнів для занять в Україні немає, всі із нетерпінням чекають початку сезону і користуються будь-якою можливістю покататись.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Знаю багато вейк-баз, де катаються за катерами по Дніпру і Десенці. На мою думку, найкрутіша канатка в Україні в Дніпропетровську, називається Sentosa Cable Park. Найбільший спот вейкбординга у Києві - XPark у Парку Дружби Народів", - додав він.

Читайте також: Канадець побив рекорд Гіннеса із польоту на ховерборді (відео)

Новачкам спортсмен радить прийти і спробувати, та хоча б іноді займатись із тренером. Для занять потрібна дошка, шолом, жилет та рукавички - за бажання.

Урок на 30 хвилин для початківців на одній із столичних вейк-баз пропонують за 650 гривень. До заняття входить теоретичний курс, вправи на березі, існтруктаж у воді та 15 хвилин катання за катером.

Ціна на вейборди наразі коливається від 5 до 14 тисяч гривень.

Довідка. Вейкбординг - екстремальний вид спорту, що поєднує елементи воднолижного слалому, акробатику і стрибки. Це комбінація водних лиж, сноуборду, скейта і серфінгу.

У вейку виділяють дві дисципліни: вейкборд-катер і вейкборд-електротяга (кабельний вейкбординг). У катерному вейкбордингу спортсмен їде за катером, тримаючись за фал та виконує різні трюки з допомогою хвиль і трамплінів.

У кабельному - рух спортсмена по воді відбувається за допомогою механізованої канатно-буксирувальної установки, що замінює катер.