Сьогодні нафту продають по 63 долари за барель, це на 2,4 долари дешевше, ніж на початку тижня. Нафта дешевшає через повідомлення про значне поповнення запасів нафти у США, вважають світові експерти.

"Складно сказати, чи резерви США справді заповнені. Але ціна на енергоносії завжди залежить від попиту. США споживає багато нафти – для вироблення пального, пластику, мастил й інших товарів. Як тільки резерви цієї країни порожніють, світові експортери одразу піднімають ціну. Вони знають, що її все- одно куплять, бо виробництво неможливо зупинити на місяць і почекати, доки сировина подешевшає", - говорить "Знай" Геннадій Рябцев, директор науково-технічного центру "Психея".

Матеріал за темою Вартість нафти опустилась до 65,38 доларів

Вартість пального в Україні не змінилася. Заправні станції продають А-95 за ціною від 19,45 до 22,49 залежно від бренду АЗС та походження пального.

"Поки подорожчання бензину не передбачаємо. Все залежатиме від курсу долара. Адже 85 відсотків нафтопродуктів, які продають в Україні, це імпорт. Його наші нафтотрейдери купують за валюту", - каже експерт.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, минулого тижня вартість нафти піднялася до 66 доларів за барель. На вихідних почався ціновий спад.