Сьогодні Фонд гарантування вкладів почав виплати вкладникам неплатоспроможного "Дельта Банку". Про це повідомила прес-служба Фонду.

Виплачуватимуть вклади до 200 тис. грн. Суми до 100 тис. грн перераховуватимуть готівкою у касах "Укргазбанку", "Приватбанку", "Укрексімбанку" та "Ощадбанку". У кожній області відшкодовувати вкладникам кошти буде окрема фінустанова.

"Гроші віддаватимуть до жовтня. Першими їх отримають власники депозитів 4-20 тисяч гривен і ті, хто тримав кошти на карткових і поточних рахунках. У другу чергу кошти відшкодують власникам гнучких депозитів, потім – тим, хто оформлював договір на 3-6 місяців. Найкрупніші суми банки видаватимуть у вересні-жовтні. Таких правил у Фонді притримуються вже не перший рік", - розповідає "Знай" економіст Володимир Марченко із компанії AFS.

Матеріал за темою "Російські банки в Україні закривають програмісти" - економіст

Такий підхід дозволяє у короткий період віддати максимальну кількість депозитів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Зараз люди дуже схильні до паніки. Аби менше було розмов про довге очікування своїх грошей, Фонд напрацював таку схему. До речі, всі вклади повертають із нарахованими відсотками", - пояснює фахівець.

Матеріал за темою Сьогодні НБУ закрив три банки

Для того, щоб отримати свій вклад, потрібно зателефонувати на "гарячу лінію" банку, який здійснює виплати. Оператору потрібно повідомити свій номер телефону, номер депозитного договору та зручний час для видачі коштів.

До "Укргазбанку" звертаються вкладники Вінницької Донецької, Івано-Франківської, Луганської, Рівненської, Сумської, Хмельницької та Черкаської областей.

До "Приватбанку" - люди з Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Херсонської та Чернівецької областей.

До "Укрексімбанку" - мешканці Житомирської, Закарпатської, Львівської, Полтавської, Тернопільської, Харківської та Чернігівської областей.

"Ощадбанк" виплатить гроші жителям Києва та Київської області.

Загалом на депозитах "Дельта Банку" близько 20 млрд. гривень. 92% - депозитів до 200 тис. гривень.

Нагадаємо, рік тому "Дельта Банк" почав затримувати виплати депозитів своїм вкладникам, з грудня минулого року перестав зовсім їх виплачувати. У березні у фінустанову ввели тимчасову адміністрацію, яка займається ліквідацією банку.