За клопотанням Генеральної прокуратури громадянину, якого підозрюють у заволодінні та вивезенні зброї та боєприпасів зі складів МВС, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Підозрюють, що він у лютому минулого року з "тітушками" та службовими особами МВС вивіз зі складів 156 автоматів АКС74У та 47 520 патронів.

Також повідомлено про підозру трьом чинним правоохоронцям за статтями Кримінального кодексу "перевищення влади або службових повноважень", "викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем".

Печерський районний суд Києва обрав їм запобіжні заходи - домашній арешт, а для одного з них - особисте зобов'язання.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Йдеться про розслідування фактів системного залучення в період січня-лютого 2014 року цивільних осіб, так званих "тітушок", до вчинення злочинів щодо протестувальників, зазначили у Генпрокуратурі.

Читайте також: Заарештували міліціонерів, які роздавали зброю тітушкам

Загалом 16 людям повідомлили про підозру у вчиненні вбивств, замахів на вбивство, перешкоджанні проведенню мітингів і зборів, позбавленні волі та катуванні, зберіганні зброї за цими епізодами.

З них 5 арештовані, а решта у розшуку.

Розслідування обставин незаконної видачі вогнепальної зброї так званим "тітушкам" з міліцейських складів триває.