Український фільм "Добровольці Божої чоти", в якому йдеться про бойові дії в районі Донецького аеропорту, отримав приз глядацьких симпатій 13-го Гданського міжнародного фестивалю документального кіно. Про це повідомляє Новое время.

Творці фільму - Леонід Кантер та Іван Яснія.

Кінострічка брала участь у головному конкурсі Gdansk DocFilm Festival, в якому за приз боролися 24 фільми з Польщі, України, Вірменії, Норвегії, Литви, Нідерландів, Великобританії, Сирії, Туреччини, США, Бельгії, Данії та Мексики.

У фільмі акцентують увагу на бойових діях в районі Донецького аеропорту, в якому брали участь бійці Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". Згодом воїнів АТО, які захищали важливий стратегічний об'єкт в зоні АТО, символічно назвали "кіборги".

В англійському варіанті фільм називається The Ukrainians - Українці.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Матеріал по темі: "Правий сектор" провів антипрезидентський марш у Львові (фото)

Нагадаємо, що облога аеропорту тривала 242 дні. Полк "Азов" 22 січня 2015 року заявив, що військові залишили новий термінал донецького аеропорту, який повністю зруйнували бойові дії.