Літак "Боїнг-767", що слідував рейсом IK-112 до Іркутська, здійснив аварійну посадку в Сімферополі майже відразу після зльоту через загоряння двигуна.

Про це повідомляє кримське видання kerch.fm.

Літак мав вилетіти до Іркутська 23 червня о 19:10. В 19:41 в службу МНС Криму надійшов сигнал тривоги.

У злітаючого літака відвалилася частина двигуна, а щойно він піднявся, у ньому спалахнуло полум'я. Коли пілоти літака виявили поломку, вони повідомили про неї в аеропорт.

Читайте також: У мережу виклали фотографії руїн Луганського аеропорту (фото)

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Щоб убезпечити пасажирів лайнера, пілотам треба було виробити паливо. У зв'язку з цим, літак ще 20 хвилин кружляв над сімферопольським аеропортом.

"За кілька годин прибув резервний борт і забрав всіх пасажирів. Постраждалих немає", - розповіла прес-секретар аеропорту Катерина Нестеренко.

Літак належить компанії "Ікар".

Джерела кримських ЗМІ повідомили, що після вильоту лайнера на злітно-посадковій смузі залишилися уламки "Боїнга". У результаті смугу довелося закрити на 20 хвилин, щоб їх прибрати.

Через це ще декільком літакам різних авіакомпаній довелося деякий час "накручувати кола" над аеропортом.

За попередньою версією, причиною надзвичайної ситуації став птах, що потрапив у двигун, через що він і загорівся.

За пару годин до пригоди цей літак прилетів до Сімферополя з Хабаровська.