Військові з 80-ї аеромобільної бригади провели українізацію пам'ятника Леніну на Луганщині.

Про це повідомляє ТСН.

Вони вирішили не зносити пам'ятник в районі Новоайдару. Військові довго радилися між собою, на кого перетворити вождя соціалістичної революції, і зупинилися на українському поетові Тараса Шевченка.

"Була ось, як бачите, кепка Леніна. Її знесли, поставили папаху, яка була у Тараса Григоровича Шевченка. Вуса, брови - це монтажна пінка", - розповідає Олег Дундуков.

Бійці АТО перефарбували памёятник в патріотичні кольори і намалювали вишиванку. В руках він тримає кобзар, йому домалювали вуса і брови, які стали густішими.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Військові протягом доби змінили пам'ятник і планують замовити спеціальне ліплення для очей і зачіски.

Матеріал по темі: У Чернігівській області останньому Леніну відбили голову

Нагадаємо, що у Миколаєві в ніч на 20 квітня невідомі надали українського колориту барельєфу Ілліча, який розташований на проспекті Леніна, біля Херсонського кільця. Пам'ятнику домалювали вуса і оселедець, як у козака, а також вишиванку.