У столиці судитимуть шахрая, який легалізував 200 тис. грн, прикриваючись збором коштів для АТО.

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

Як стало відомо, прокуратура Печерського району столиці передала до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного киянина, який під прикриттям благодійної діяльності займався фіктивним підприємництвом та легалізацією коштів.

Правоохоронці встановили, що у 2014 році чоловік зареєстрував у Києві 11 транзитно-конвертаційних компаній. На рахунки "гаманців" підприємства реального сектора економіки перераховували грошові кошти під виглядом благодійної допомоги (у тому числі учасникам АТО).

Потім через рахунки, оформлені на підставних фізичних осіб у різних банках, здійснювалася конвертація коштів та їх виведення із законного обігу.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Читайте також: У столиці шахрай зняв з рахунку бійця АТО майже 45 тис. грн

За матеріалами досудового розслідування, загальний обсяг коштів, проконвертованих упродовж 2014-2015 років, становить майже 200 млн грн.

Під час обшуків вилучено майже 170 тис грн, печатки 18 підприємств з ознаками фіктивності, чекові книжки, первинні бухгалтерські документи та чорнові записи.

Печерським районним судом м. Києва підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

Наразі обвинувальний акт скеровано для розгляду до суду.