Міністр соціальної політики Павло Розенко розповів про нову службу, яка займатиметься працевлаштуванням українців. Трудові реформи обговорювались на засіданні Кабінету міністрів 16 вересня.

Розенко зазначив, що в найближчі два тижні в Україні закінчать зміни у законах щодо працевлаштування. Він закликав профспілки та роботодавців активно залучатися до створення нового законопроекту, повідомляє "Українська правда".

"Законопроект буде передбачати створення нової Національної агенції праці. Це не будуть державні чиновники, державні службовці, бюрократи в краватках – це буде мобільна, нова фактично, сучасна агенція праці, яка буде активним гравцем на ринку праці", – заявив Розенко.

За словами міністра, агенція буде зосереджена саме на працевлаштуванні українців,а не на роздачі грошей.

"Безробітних будемо активніше залучати до громадських робіт. І будемо пропонувати, щоб їхня допомога з безробіття у тому числі залежала від того, наскільки активно вони приймають участь у громадських роботах, яких потребують їхні міста, села і селища", – запевнив міністр.

Популярні новини зараз
Можливо, це другий шанс: українським абітурієнтам змінили результати НМТ - остаточні бали можуть здивувати Жителів "панельок" попросять заплатити велику суму: тисячі доларів поділять на всіх Кабмін ухвалив важливе рішення щодо пенсій українців: що буде з виплатами Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті
Показати ще

Також Розенко додав, що агенція виділятиме кошти приватним компаніям, які допомагатимуть у працевлаштуванні більш якісно. За його словами, це створить конкурентноспроможне середовище у цьому питанні.

Читайте також: Державну фіскальну службу створять за зразком патрульної поліції

Павло Розенко вже повідомляв про звільнення усіх працівників Державної служби зайнятості у головному офісі і в регіональних представництвах.