Німеччина виділила Україні 15 мільйонів євро на відновлення водопостачання в Маріуполі і соціально-психологічну реабілітацію дітей, постраждалих від воєнного конфлікту, повідомив державний секретар Міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини Фрідріх Кітчельт.

"Цей проект починає діяти з 2 жовтня і це лише одна складова з тих соціальних проектів, які ми підтримуємо", – наголосив Кітчельт. Він зазначив, що усі проекти допомоги спрямовані на підтримку реформ в Україні, пише Радіо Свобода.

Таку заяву він зробив під час офіційної церемонії передачі державній службі з надзвичайних ситуацій України автомобілів "швидкої допомоги" підвищеної прохідності.

Всього передали 12 медичних машин, укомплектованих на базі позашляховиків Toyota. 10 із них будуть використовувати в східних областях України, решта залишиться в Києві.

Читайте також: За кордоном пройшли лікування 122 військовослужбовці АТО

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

"Ці машини - лише перший захід у рамках програми допомоги ДСНС", – наголосив голова державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

За словами держслужбовця, взагалі проект так званої Спеціальної ініціативи "Україна", масштабної програми допомоги німецького уряду східним регіонам країни, розрахований на 12 мільйонів євро, а реалізований лише на 3,5 мільйона євро.