Вчора комісія з обрання антикорупційного прокурора завершила прийом документів. Заяви подали 290 бажаючих, генпрокурор Шокін своїх представників у складі комісії не замінив.

"Усі бажаючи – або діючи, або колишні працівники прокуратури, оскільки умовами конкурсу було передбачено 5 років прокурорського стажу. З листопада почнеться перший етап відбору - тести на знання законодавства", - повідомив "Знай" член конкурсної комісії Сергій Подкопаєв.

Станом на сьогодні, комісія прийняла заяви від 290 кандидатів. До кінця тижня прийматимуться документи від кандидатів, відправлені по пошті. Тому очікує збільшення заявок щонайменше до 300.

"Попри широко поширену в ЗМІ інформацію про можливу заміну деяких членів комісії – жодного не заміненили. Антикорупційного прокурора відбиратимуть сім представників від Верховної ради та чотири – від генпрокурора Шокіна", - сказав Подкопаєв.

Конкурсний відбір триватиме до початку грудня. Можливість застосування детектора брехні обговорюється, але рішення ще не прийнято.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Подкопаєв також зазначив, що інформація ЗМІ про те, що документи подав діючий військовий прокурор Анатолій Матіос та керівник фракції БПП Юрій Луценко – не підтвердилися.

Читайте також: "Стара гвардія" Генпрокуратури погрожує активістам судом через критику

Нагадаємо, що 23 вересня активісти проводили мітинг під Генеральною прокуратурою, під час якого вимагали заміни кандидатів від Шокіна у складі комісії з обрання антикорупційного прокурора. За їх думкою, щонайменше двоє з них – з небездоганною репутацією, тому не мають права приймати рішення. У відповідь, заступник генерального прокурора Юрій Севрук пообіцяв судовий позов проти "Центру з протидії корупції" через "розповсюдження неправдивою інформації".