В українській армії може з'явитися безпілотник-смертник, здатний знищувати військові цілі.

Про це повідомили в програмі "Спецкор" на телеканалі "2+2".

Саме такий літальний апарат створили в 2014 році фахівці науково-виробничого центру безпілотної авіації "Віраж" при Національному авіаційному університеті. Апарат отримав назву "Гайдамака" М-49. Його максимальна злітна вага складає всього 4 кг, довжина - менше півметра, а розмах крил - 0,82 м.

Читайте також: Укроборонпром анонсував появу "невловимих" безпілотників у ЗСУ (фото)

На "Гайдамаку" можна поставити апаратуру стеження і використовувати його як розвідника, але можна начинити і двома кілограмами вибухівки. Тоді літачок перетворюється на високоточну зброю, яку можуть використовувати бійці диверсійно-розвідувальних груп.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Тепер справа за державою, яка зобов'язана поставити нову розробку на потік і замість закупівель дорогих іноземних дронів, звернути увагу на аналогічні вітчизняні моделі.