Для тих, хто звик планувати свою відпустку заздалегідь і при цьому хоче полоскотати свої нерви, ми зібрали п'ять найефектніших фестивалів з усього світу, на яких варто побувати хоч раз у житті.

ЛГБТ-Марді Гра в Австралії

Цей фестиваль проходить в Сіднеї щороку в лютому. По суті, він являє собою відчайдушний парад геїв і лесбіянок, хоча спочатку позиціонувався як релігійне свято на кшталт слов'янської Масляної.

Так, протягом декількох тижнів у Сіднеї близько 8500 танцюристів у дуже відвертих екзотичних костюмах витанцьовують на вулицях Сіднея, пародіюючи політиків і противників ЛГБТ-руху. У рамках свята організовують музичні і комедійні шоу, влаштовують театралізовані постановки.

Також на фестивалі самовиражаються літератори, художники та інші творчі особистості, проводять ЛГБТ-форуми та конференції. Все це приваблює в Сідней натовпи роззяв, туристів і світових зірок, адже в останній день свята проходить "парад гідності" Sydney Mardi Gras Parade and Party.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Наступний Марді Гра в Сіднеї стартує 17 лютого 2016.

Свято фалоса Канамара Мацурі в Японії

У першу неділю квітня в Японії відзначають свято Канамара, що в перекладі означає "залізний пеніс". Причому назва не має ніякого таємного сенсу, а прямо вказує на об'єкт вшанування.

Святкування починають в невеликому храмі міста Кавасакі, в якому в епоху Едо молилися повії про захист від сифілісу і успіхи в їхній праці.

Японці фестивалять тиждень, а в останній день влаштовують марш з гігантськими фаллосами різних кольорів і розмірів. Найбільший з них сягає 2,5 метрів у висоту. На тротуарах в цей час торгують тематичними сувенірами - льодяниками у формі фалосів.

Весь дохід від заходу передають у фонди та організації з дослідження ВІЛ.

Наступний Канамара Мацурі відбудеться в храмі Канаяма японського міста Кавасакі 3 квітня 2016 року.

Скачки без правил Паліо в Італії

Одне з головних свят в Італії проходить двічі на рік влітку. Паліо являє собою скачки на неосідланих конях, які влаштовують не на іподромі, а прямо в місті - на головній площі.

При цьому на цих скачках не діють ніякі правила - наїзники всіляко заважають один одному, штовхаються і через це нерідко злітають з коней, після чого тварина мчить некерованою у натовп глядачів. Дістається і наїзникам, і глядачам, через що адреналін в їх крові зашкалює.

Але, на жаль, самі скачки тривають всього кілька хвилин, після чого натовп розважають жонглери і акробати. Закінчуються біги святковою ходою, яка триває всю ніч.

Наступне Паліо пройде в італійському місті Сієна 2 липня і 16 серпня 2016 року.

Читайте також: У Лондоні з'являться тропічні джунглі для відпочинку (відео)

"Кривава" Томатіна в Іспанії

Із сторони це іспанське свято виглядає дивно - натовп людей кричить, борсається в червоному місиві і жбурляє один в одного предмети. Якщо не знати про те, що це не жахливе поле бою, а всього лише битва помідорами - стає не до сміху.

Томатіну влаштовують в Іспанії щороку наприкінці серпня. Битва триває одну годину. Все починається з того, що кілька вантажівок під зав'язку наповнені переспілими помідорами, приїжджає в місто. За правилами, бій починається після того, як хто-небудь добереться до свинячого окосту, залишеного на вершині намазаного маслом п'ятиметрового стовпа.

Коли починається помідорний хаос, все навколо стає криваво червоного кольору - навколишні будинки, люди, магазини та кафе.

При цьому обов'язковим правилом Томатіни є попереднє вичавлення помідора - інакше можна серйозно травмувати суперника.

Наступна Томатіна відбудеться в останній тиждень серпня 2016 року в іспанському місті Буньоль під Валенсією.

День Черепів в Болівії

Щороку в листопаді болівійці відзначають незвичайне свято під назвою День черепів або Натітас.

У цей знаменний день місцеві жителі приносять до церкви на освячення черепа своїх родичів або навіть незнайомців, які вони дбайливо зберігають у себе вдома.

Так, раз на рік на День черепів, коли, за повір'ями, душі мертвих злітаються на землю, болівійці прикрашають черепи яскравими головними уборами, намистом, квітами, ватою, листям коки і сигаретами і виносять на прогулянку. При цьому люди вірять, що черепа померлих захищають і приносять їм успіх. Для цього потрібно лише про це попросити і принести в жертву трохи спирту, коки і дати черепу прикурити.

Наступний Натітас в Болівії запланований на 9 листопада 2016 року.