На Донеччині за співпрацю з терористами судитимуть п'ятьох працівників Горлівського міського управління міліції. Про це повідомляє прокуратура Донецької області.

Було встановлено, що у квітні 2014 року, коли терористи "ДНР" встановили контроль над приміщенням адміністративної будівлі Горлівського управління міліції, п'ятеро правоохоронців порушили присягу та перейшли на сторону бойовиків працювати у так званій "поліції МВС ДНР".

До переходу на сторону терористів правоохоронці працювали у підрозділах Горлівського МУ ГУМВС України в Донецькій області.

Зараз обвинувачувані знаходяться на тимчасово окупованій території та продовжують працювати на терористів. Враховуючи вказаний факт, прокуратура прийняла рішення про передачу справ до суду для заочного засудження. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: На Донеччині судитимуть "міністра ДНР"

Прокуратура встановила, що загалом на сторону терористів у Горлівці перейшли працювати понад 40 правоохоронців. Досудові розслідування у кримінальних провадженнях стосовно інших міліціонерів-зрадників тривають.