Під автомобілем на Оболоні міліціонери вилучили гранату "Ф-1", радіус ураження якої 200 метрів. Її поставили під колесо із знятим запобіжником. Якби автомобіль поїхав, то від вибуху могли постраждати сотні людей.

В міліції Оболонського району Києва розповіли "Знай" подробиці сьогоднішньої надзвичайної події.

"О 8.30 ранку місцева жителька помітила під автомобілем предмет, схожий на гранату. Вона відразу викликала поліцію, а ті, в свою чергу вибухотехників. Правоохоронці оточили територію 30 метрів навколо. Граната виявилася бойовою "Ф-1". Вона була без чеки і встановлена під переднім лівим колесом. Тобто, якби машина поїхала, то стався б вибух. Наші фахівці її знешкодили", - розповіла прес-офіцер Оболонської міліції Оксана Щербак.

Читайте також: На столичній Оболоні під автомобіль кинули гранату

Силовики обходили всі будівлі навпроти. Шукали камери відеоспостереження, аби встановити причетних. Кримінальне провадження відкрили за статтею "незаконне поводження зі зброєю та вибуховими речовинами".

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Тим часом, жителі будинку пишуть в інтернеті, що чули вибухи.

"Вночі був вибух. Ми пішли подивитися, що сталося. А зранку почули ще один, але менш гучний. Під припаркованим авто біля нашої машини "Хонда Пілот" знайшли гранату. Ми перелякалися не на жарт", - написала киянка Ольга.

В міліції спростовують нічні вибухи.