Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука вважає, що після початку роботи в області зведених мобільних груп по боротьбі з контрабандою на лінії розмежування рівень контрабанди значно знизився. Проте він не вважає це успіхом тому, що ситуацію неможливо об'єктивно оцінити.

Про це повідомив очільник Луганщини в інтрев'ю ZN.UA.

"Навряд чи це системний інструмент, але те, що рівень контрабанди з початком діяльності цих груп по лінії розмежування знизився на 70-75%, це точно", — наголосив Тука.

Іншим фактором, який вплинув на зниження контрабанди, могло стати загострення на ліній фронту та підвищення інтенсивності обстрілів. Він додав, що не може судити, який з них мав вирішальний вплив на ситуацію.

Апетити окремих представників влади заробляти тут, за його словами, ростуть так само, як і на будь-якій іншій ділянці кордону.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

"Є достатня кількість людей, які, користуючись істотною різницею в ціні на продукцію на території України і "республік", роблять бізнес. Таким чином, є їх змова з представниками силових структур, що стоять по лінії розмежування", - наголосив Тука.

Читайте також: Контрабанда в зоні АТО: за 15 хвилин ганьби можна отримати дворічну зарплату

Очільник Луганщини розповів, що везуть "все що завгодно". Але найбільше це продукти харчування, медикаменти, фальсифікат алкоголю і тютюнових виробів.

Тука додав, що злочинця може зупинити не стільки суворість покарання, скільки його неминучість. Проте кримінальна відповідальність за порушення на лінії перетину не передбачена, а "з невідворотністю — все продано".