Військово-морські сили вирішили продати недобудований ракетний крейсер "Україна".

Про це повідомляє видання "Флот України", посилаючись на командувача Військово-Морськими силами віце-адмірала Сергія Гайдука.

"Крейсер "Україна" - це відламаний від держави кусень, він буде реалізований, а кошти від реалізації підуть на будівництво нових кораблів і катерів", - зазначив він.

Командувач пояснив це рішення тим, що на крейсері встановлено 80% озброєння, яке виготовлялось в Росії. Корабель, за його словами, проектувався під зразки навігаційного обладнання та стрілецького озброєння, які в Україні не виробляються.

Гайдук додав, що до того існує проблема з відсутністю інфраструктури базування.

Популярні новини зараз
Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Читайте також: США допоможуть у модернізації фрегата "Гетьман Сагайдачний"

Також командувач запевнив, що до кінця року український флот поповнять два катери класу "Гюрза". Їх будівництво вже завершується у Києві на заводі "Ленінська кузня".

На цій же базі в наступному році починається будівництво катерів класу "Кентавр". Головна їх особливість в тому, вони можуть взяти на борт до 36 морських піхотинців.

Нагадаємо, Військово-морські сили спільно з прикордонниками не пустили російські військові кораблі "Ладний" та "Суздалец" в територіальні води України.