У Донецьку територія кладовища бойовиків, яке вони називають "Алеєю слави", за останній рік розрослося в три рази.

Про це пише Сегодня.

"Його площа наразі становить понад сім тисяч квадратних метрів, і це - не межа, зважаючи на могильні заготівлі", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Біля Байкового кладовища затримали чоловіка з гранатою

На кладовищі селища шахти "6-Капітальна", у смт. Моспине під Донецьком стоять десятки свіжих могил із табличками "Невідомий боєць". Є й православні хрести з пронумерованими дощечками.

Популярні новини зараз
Власників банківських карток "візьмуть на олівець" – будуть відстежувати усі транзакції Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто 10 800 грн для кожного члена сім'ї: хто отримає відчутну підтримку
Показати ще

Молоді хлопці та дівчата, дорослі чоловіки дивляться із фотографій на деяких могилах, стискаючи в руках зброю.

На свіжих могилах рідко зустрічаються квіти або свічки. Оскількі не всі рідні бойовиків знають, де вони загинули.

"Родичі невідомих, буває, приїжджають у пошуках могили близької. Вони ж усі під номерами. Через морг шукають. Нещодавно з Єнакієвого люди приїжджали - у них тут, виявилося, син похований", - розповів виданню працівник цвинтаря Олександр.

Тіла на кладовище не раз привозили у жахливому стані.

"Бувало й таке, що гумові рукавички доводилося вдягати, щоб труни вивантажити з машини. Трупи привозили вже настільки розклалися, що вони текли! Запах в кузові машини стояв страшенний! Але робота є робота, та й хто нам дозволить відмовитися?" - додав землекопач.

На думку доглядачів цвинтарів, загальна кількість похованих у Донецьку терористів може становити близько п'яти тисяч.