Лідер партії "РУХ ЗА РЕФОРМИ" Сергій Думчев вважає, що 80% землі в Києві оформлені незаконно і столичний бюджет втрачає на цьому кожен рік не менше мільярди гривень.

"Земля, яку місцева влада здає в оренду і за рахунок якої наповнюють бюджет, тільки на 20% оформлена законно. Решту - 80% міська адміністрація віддала підприємцям без оформлення договорів оренди. Це і створило корупційну схему, через яку Київ недоотримує щорічно один мільярд гривень", - заявив журналістам лідер партії" РУХ за Реформи" Сергій Думчев.

На його думку, для того, щоб викорінити цю практику, потрібно прийняти Генплан міста.

"Потрібно, по-перше, припинити раз і назавжди всі спекуляції навколо Генплану. По-друге, провести аудит всіх земель Києва. По-третє, переукласти договори й таким чином вивести із "тіні" орендні відносини підприємців і міста", каже Думчев.

Столиця України має значні резерви для наповнення бюджету, впевнений лідер партії "РУХ ЗА РЕФОРМИ", але без бажання і знань реформи в життя не втілити.

Популярні новини зараз
Жителів "панельок" попросять заплатити велику суму: тисячі доларів поділять на всіх Велике українське місто скоро повністю паралізує: через повітряні тривоги нема кому працювати Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила
Показати ще

Читайте також: "Рух за реформи" обіцяє за рік змінити Київ

"Нинішня влада в Києві інфікована відкатами і спрагою контролювати фінансові потоки, тому вони проводити реформи в столиці не будуть", - переконаний Сергій Думчев.

Більш детальну інформацію ви можете подивитися на офіційному сайті "РУХ ЗА РЕФОРМИ" і сторінці Facebook. А також, до вашої уваги відеоролики про партію "РУХ ЗА РЕФОРМИ" на каналі YouTube.