На окупованій території Донбасу найближчим часом буде заборонено діяльність або відмовлено в акредитації низці некомерційних міжнародних гуманітарних організацій, серед яких United Nations OCHA, Norwegian Refugee Council, Action Contre La Faim, Mercy Corps та ін.

Про це повідомляє Спільний центр з питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, який посилається на дані, отримані зі своїх джерел, пише "Українська правда".

"Триває процес перетворення тимчасово окупованих територій на Сході України на закриту для міжнародних організацій зону. Зокрема, самопроголошеним керівництвом на території окремих районів Донецької та Луганської областей заборонена діяльність міжнародної гуманітарної організації "Лікарі без кордонів", яка надавала гуманітарну допомогу мирному населенню",- зазначено у повідомленні.

Як зазначається, таким чином бойовики перешкоджають в отриманні гуманітарної допомоги населенню, яке лишилось на окупованих територіях.

"Дії ватажків бойовиків щодо витиснення міжнародних організацій з тимчасово підконтрольній бойовиками території позбавляють громадян України, які вимушено проживають на окупованій частині Донецької та Луганської областей, можливості отримувати гуманітарну допомогу", - зазначили в СЦКК.

Популярні новини зараз
До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне
Показати ще

Аби не допустити подібних випадків та проінформувати 57 країн-учасниць для належного реагування на міжнародному рівні Україна звернулась до СММ ОБСЄ.

Читайте також: Міліція кваліфікувала вибух біля СБУ в Одесі як теракт

Нагадаємо, 25 вересня бойовики наказали агентствам ООН у Луганську завершити місію і покинути регіон.