Прес-центр АТО спростував чутки про те, що Маріуполь залишається незахищеним та відкритим для несподіваного удару ворога.

Як повідомляють прес-офіцери на своїй сторінці у Facebook, така ситуація зберігатиметься навіть після міжнародних переговорів, які спричинили паніку серед місцевого населення.

"Всі подібні заяви не мають під собою жодного підґрунтя. На даний момент в секторі оборони Маріуполя визначаються напрямки та місця зосередження техніки та озброєння, що виведеться від лінії зіткнення. Також відбувається ряд підготовчих заходів щодо переміщення та організації тилового забезпечення", - йдеться у повідомленні.

Всі роботи та контроль за виведенням озброєння буде проводитись міжнародними організаціями, та у їх супроводі.

У прес-центрі наголосили, що у випадку ескалації конфлікту, вся зброя повернеться на свої вогневі позиції, а бійці АТО готові захищати свої позиції.

Популярні новини зараз
Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро" "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Військові підкреслили, що місто захищене кількома поясами сучасних глибокоешелонованих інженерних оборонних споруд. На позиціях залишаються механізовані підрозділи, які повністю контролюють ситуацію.

Читайте також: Українські танки першими виведуть із зони АТО

Нагадаємо, що відведення зброї відповідно до Мінських домовленостей почнеться з Луганської області.