Вища кваліфікаційна комісія суддів України розпочала перевірку щодо чотирьох суддів Львівщини за фактом неналежного виконання службових обов'язків. Мова йде про суддів Личаківського, Галицького, Шевченківського районних судів Львова, а також Яворівського районного суду. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

"У заявах прокуратура вказувала на серйозні порушення цими суддями норм кримінального процесуального закону при здійсненні правосуддя, зокрема, необґрунтоване затягування розгляду кримінальних справ, що позбавляло можливості учасників судового процесу реалізувати свої процесуальні права", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначені судді порушували вимоги Конвенції про захист прав людини і основних свобод, в якій задекларовано право кожного на справедливий і публічний розгляд справи в розумний термін незалежним і безстороннім судом.

Читайте також: ВРЮ просить Порошенка звільнити суддю - "антимайданівця"

Загалом, упродовж 2015 року за ініціативою прокуратури на Львівщині притягнули до дисциплінарної відповідальності 17 суддів районних судів та апеляційного суду Львівської області.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, у вересні Вища кваліфікаційна комісія суддів розпочала кваліфікаційне оцінювання суддів, яке триватиме два роки. Головною метою оцінювання буде перевірка можливості судді здійснювати правосуддя у тому суді, де він працює.