Полиці кримських продуктових магазинів завалені російськими і білоруськими товарами. Але місцеві полюють за нелегальними українськими продуктами, які везуть через херсонський порт. Такі підсумки блокади кримського кордону, що триває вже більше місяця.

"Знай" розпитали жителів анексованого Росією півострова, чи є в них перебої з постачаннями продуктів у магазинах, і який настрій у кримчан після місяця блокади.

"Українські продукти, звичайно, зникають, але ми знаходимо. В деяких магазинах торгують таким товаром та намагаються не афішувати це. Говорять, що возять в обхід заблокованого кордону – через Росію і херсонські порти", - говорить нам Сергій Єрмолаєнко з Сімферополя.

Настрої людей не змінилися, говорить наш співбесідник. "Народ стає жорсткішим і каже, мовляв, хохли нам влаштували блокаду, ну їх! Владі не подобається блокада. Ось мадам Поклонська (самопроголошений прокурор Криму Наталія Поклонська. – "Знай") завела судові справи на організаторів блокади. Невдоволена, що Україна відключає світло і не завозить продукти. Так, у нас час від часу зникає світло. Побоювалися, що електрику взагалі відрубають", - говорить Єрмолаєнко.

"З продуктами харчування проблем немає взагалі, російські й білоруські продукти повністю витіснили українські. Якщо білоруські на смак добрі, то російські неможливо їсти. Як в РФ взагалі їх їдять? Огидні продукти – починаючи від молока і закінчуючи ковбасою. А полиці з алкоголем завалені російською горілкою "Путінка", "Государеве замовлення", "Рідні краї", - говорить Олена з Керчі.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте также: Через блокаду продукти в Криму подорожчали та почали зникати - кримчани

За її словами, про продукти зараз мало хто думає, в її місті та інших - проблеми з опалюванням. "До цих пір не включили. По всьому місту майже. Холодно! Коли включать, невідомо", - розповіла Олена.