Батьки в селі Рокитне Ровенської області оголосили керівництву школи безстроковий страйк. Від сьогодні вони відмовилися пускати дітей до школи, і вимагають збудувати новий навчальний заклад.

Про це повідомила голова батьківського комітету Тетяна Гончар - передає УНН.

Одну школу вже закрито через аварійний стан. Ще понад 700 учнів мають ходити на навчання в заклад, який розраховано на вдвічі меншу кількість школярів.

"Діти, які навчаються в другу зміну, додому повертаються о 21-й вечора, ідуть темними вулицями, де освітлення відсутнє. Півроку тому батькам пообіцяли, що в жовтні розпочнеться будівництво нової школи. Але так і не розпочалося, хоч проект уже наявний. Ми вимагаємо виконати обіцянку", — розповіла Гончар.

В обласному управління освіти та науки страйком здивовані. Кажуть, проектно-кошторисна документація ще на стадії виготовлення.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Читайте також: Київський водій збив 7-річну дитину на "зебрі"

"Умови навчання дітей в селі Рокитне не найгірші в області. В другу зміну навчаються учні 51-го закладу. Школу потрібно будувати, але це неможливо зробити за декілька днів. Батьки мають це розуміти. Сподіваюся, домовимося", — наголошує керівник управління освіти та науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.