В Тернополі підлітки розстріляли задля розваги коня, який пасся на галявині. Це сталося в ніч на 22 жовтня у мікрорайоні Кутківці. Але про новину місцеві журналісти дізналися тільки зараз. В міліції кажуть, шукають підозрюваних.

Сайт "Тернополяни" повідомляє, що новину розмістив у соцмережах житель Тернополя. Він пише, що в Кутківцях, нижче ферми, біля річки з 21 на 22 жовтня, жорстоко познущалися з коня.

"Три кульових поранення: око, шия, стегно. Тварина одразу не загинула, мучилась майже 20годин. На це було боляче дивитися, особливо господарю. Він вигодував його з лошати. Вартість коня щонайменше $1000. Припускається, що це були два хлопці років 13-16, вид зброї – "воздушка". Вони так розважалися! Вважаю що такі моральні виродки повинні бути покарані!" - написав тернополянин.

Журналісти додають, що кінь був місцевого жителя. Допомагав йому обробляти земельні ділянки.

Читайте також: Майже 5 тисяч осіб хочуть потрапити до лав тернопільської поліції

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

В обласній ветлікарні, яка знаходиться в Кутківцях, кажуть, що вперше чують про такий випадок.

"До нас точно ніхто не звертався. Але такого бути не може. Там коней дуже люблять. Для них вони, як для індійців корови – священні тварини", - розповіли "Знай" ветеринари.

Речник Тернопільської обласної міліції Сергій Крета каже, що минулого тижня місцевий житель подзвонив у міліцію, бо побачив вогнепальні рани на тварині.

"Власник розповів, що залишив тварину на ніч пастися на стадіоні в Кутківцях. Зранку, коли прийшов його провідати, побачив на шиї коня слід від кулі. На місце виїжджали працівники міської міліції, вони викликали ветеринара та експерта. На тілі знайшли три поранення від малокаліберної зброї, яка вільно продається в магазинах. І не потребує особливих дозволів. Кінь помер, його тіло відправили на експертизу. Зараз шукаємо тих, хто міг це зробити. Там стадіон знаходиться на околиці Кутківців. Місце дуже малолюдне, хат поруч немає. Але місцеві знають, в кого є така зброя. Тому вже маємо коло підозрюваних", - розповів нам Крета.