У ніч з 15 на 16 листопада в Харкові знесли пам'ятник, присвячений дружбі України та Росії. При знесенні пам'ятника був задіяний кран комунального підприємства "Харківські теплові мережі". Про це повідомляє харківський добровольчий підрозділ "Східний Корпус" на офіційній сторінці "ВКонтакте".

"Цієї ночі працівники комунальних служб провели демонтаж пам'ятника, який символізував дружбу між Росією і Україною. Очевидно, що демонтаж був організований місцевою владою, адже під час знесення був задіяний кран КП" Харківські теплові мережі ", а за самим процесом стежили співробітники поліції", - сказано в повідомленні.

Комунальники незабаром пояснили демонтаж пам'ятника проведенням ремонту теплотраси, повідомили в Головному управлінні Національної поліції в області.

Читайте також: На місці найбільшого в Україні пам'ятника Леніну тепер фото загиблих бійців

Таким чином, як зазначають правоохоронці, поширені раніше дані про нібито незаконний демонтаж монумента, виявилися помилковими. При цьому наголошується, що демонтаж монумента проходив у присутності представників адміністрації Комінтернівського району, а після закінчення робіт пам'ятник повернуть на місце.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Пам'ятник стояв на Московському проспекті в однойменному сквері, який був відкритий 21 липня 2003 і реконструйований у 2011 році. У травні 2014 невідомі пошкодили стелу, закрасивши слово "дружба" червоною фарбою.