В цьому році 49 навчальних закладів Київської області перевели на альтернативні види палива. Зокрема, школи та один дитячий садок.

Про це повідомляє прес-служба Київської облдержадміністрації.

Найбільше котелень навчальних закладів переобладнали у Васильківському і Переяслав-Хмельницькому районі – 13 і 7, відповідно. У Києво-Святошинському, Сквирському та Іванківському районах на альтернативне паливо перевели ще по п'ять навчальних закладів.

Голова Київської облдержадміністрації Володимир Шандра розповів, що переобладнання проводять у рамках політики енергозбереження та енергоефеективності.

"В умовах військової агресії РФ, питання скорочення споживання дорогого російського палива набуло принципової ваги. Київщина другий рік поспіль наполегливо працює у напрямку підвищення власної енергоефективності", - зазначив керівник області.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Читайте також: На Прикарпатті з'явилися енергоощадні дитячі садочки

У різних районах, за його словами, на альтернативні види палива переобладнали 30% котелень. Вони працюватимуть на різних видах біомаси, біогазу або вугіллі. Він наголосив, що ці нововведення дозволять зменшити на 14% споживання газу.

На Київщині з початку року відремонтували 296 шкільних котелень. Також для зменшення використання енергоресурсів утеплили фасади в 14 садочках та 15 школах області.