Сьогодні сотні співробітників МВС та пенсіонерів правоохоронних органів прийшли до будівлі відомства на вул. Богомольця. Це перша акція протесту міліціонерів у незалежній Україні. Вони вимагають скасувати переатестацію поліцейських та призупинити роботу атестаційних комісій, які діють поза межами правового поля.

"Щоденно, з 13 по 22 грудня з 10-ої до 18-ої години біля будівлі МВС (ул.Богомольця, 10) будуть проходити мирні акції протесту Професійної спілки атестованих працівників ОВС. Більше того, до заходу вже долучилися члени сімей співробітників міліції та ветерани МВС. Загалом, захід підтримує понад 10 тисяч людей", - пояснюють.

Читайте також: Екс-мер Мукачева накинувся на поліцію з лайкою

Додають, що у разі невиконання цих вимог, проведуть аналогічні безстрокові акції по всій країні. Вимушені будуть не лише звернутися за захистом порушених прав працівників поліції до суду, в тому числі до Європейського суду з прав людини.

"З початком реформи МВС кожного дня замість професійного процесу відбору та тестування співробітників органів внутрішніх справ, ми спостерігаємо масові порушення всіх нормативно-правових актів з боку керівництва МВС та, так званих, атестаційних комісій. А довгоочікувана українцями реформа, фактично перетворилась на розправу та знищення правоохоронної системи. Планомірно винищуючи кадровий ресурс, люди, яким Україна довірила змінити одну з ключових структур, крок за кроком розвалюють її", - кажуть організатори мирного протесту.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Зараз по всій країні тисячі міліціонерів проходять переатестацію. Тільки після цього вони зможуть працювати в поліції.